Nyitókép: AP

 

Lezuhant egy utasszállító repülőgép hétfőn Afganisztánban. A tálibok szóvivőjük útján bejelentették, hogy ők lőtték le a gépet a közép-afganisztáni Gazni felett, ám ezt eddig más források nem erősítették meg.

 

Az 1TVNews nevű afgán hírcsatornához eljuttatott közleményükben a radikálisok azt mondták, a lelőtt gép az Egyesült Államok légierejéhez tartozott, a fedélzeten pedig több CIA-ügynök is utazott. Zabihullah Mudzsáhid tálib szóvivő hozzátette, hogy a gép minden utasa életét vesztette.

 

 hirdetes_300x300  

Az amerikai védelmi minisztérium egyik szóvivője elismerte, hogy  lezuhant egy amerikai, egy E-11A típusú bombázó. Sonny Leggett azt közölte, hogy a katonai felderítésben szerepet jásztó gép sorsáról vizsgálat folyik, de – mint egy tweet üzenetben írta – egyelőre nincs arra utaló jel, hogy ellenséges tűz következtében zuhant le.

 

A hírügynökségekben és az afganisztáni médiában először olyan hírek láttak napvilágot, hogy az Ariana afgán állami légitársaság Herátból Indiába tartó Boeing típusú utasszállítója zuhant le Gazni tartományban 110 emberrel a fedélzetén, de ezt azonnal cáfolta Mirval Mirzakval, a vállalat ügyvezető igazgatója a légitársaság Ariana News hírportálján.

 

Az Ariana News úgy tudja, hogy egy kommandós alakulat indult útnak Gazniba, hogy felkutassa a gépet. Az esetről más részletek egyelőre nem ismertek.ň

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!