Nyitókép: internewscast.com

 

Rinat Achmetov ukrán milliárdos SCM Holdings Limited elnevezésű cége 200 millió euróért vásárolta meg a Campar Group vállalattól a Villa Les Cédres-t – tájékoztatott a Financial Times napilap. A 190 éves kúriát a Bloomberg 2017-ben a világ legdrágább villájának minősítette.

 

A kúriát 1830-ban építették Nizza és a Monaco között. Az építmény részét képezi egy pompás bálterem és egy olimpiai méretű medence. A villa lakóinak a Földközi-tengerre nyílik a kilátásuk, de ideális időjárási körülmények között egészen Korzikáig ellátni.

 

 hirdetes_300x300  

A birtok a múltban II. Lipót belga királyé volt, akiről köztudott, hogy a vagyona az akkori közép-afrikai gyarmatból, Kongóból származott. II. Lipót nemcsak Kongó uralkodója volt, de a gyarmat a magántulajdonát is képezte.

 

Photographer: Marlene Awaad / Bloomberg
Photographer: Marlene Awaad / Bloomberg

 

Az ukrán oligarcha, Rinat Achmetov ingatlan-portfóliójába tartozik egy 137 millió fontos (162,4 millió euró) londoni lakás, ami a Financial Times szerint az egyik legdrágább apartmannak számít az Egyesült Királyságban. Az oligarcha a múltban a médiába is fektetett pénzt – megvásárolta az Ukrajina televíziót, illetve a Segodňa napilapot és hírportált.

 

Achmetovot a több mint hatmilliárd eurós vagyonával a leggazdagabb ukránként tartják számon.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!