Nyitókép: Metro

 

Az ausztráliai Brisbane-ben lakó édesanya nem bírta tovább nézni a fia szenvedését, ezért a közösségi oldalán közzétett egy videót, amelyben rámutatott arra, milyen szörnyű következményei lehetnek a zaklatásnak és a csúfolódásnak.

 

A világhálón futótűzként terjedő videóban a 9 éves törpe növésű Quayden arra kéri az édesanyját, hogy adjon neki kötelet vagy kést ahhoz, hogy öngyilkosságot tudjon elkövetni.

 

 hirdetes_300x300  

A videó után emberek ezrei ajánlották fel segítségüket a családnak, sőt annak érdekében, hogy a fiúnak örömet szerezzenek, egy Disneyland-i kirándulásra is gyűjtést szerveztek. Az eredeti terv szerint 10 ezer dollárt szerettek volna összegyűjteni a családnak, de pénteken délelőtt ez az összeg már a 200 ezer dollárt is meghaladta.

 

„Elgondolkodtatok már valaha azon, hogy miért akarnak a gyerekek öngyilkosságot elkövetni? Szeretném, ha a szülők és a tanárok is látnák, hogy milyen következménye lehet a zaklatásnak. Kérlek, mondjátok el ti is a gyerekeiteknek, a barátaitoknak és a családotoknak“

 

– mondta Yarraka Bayles, a kisfiú édesanyja.

 

This is the impacts of bullying! I seriously don’t know what else to do! ?

Gepostet von Yarraka Bayles am Dienstag, 18. Februar 2020

 

Az édesanya elmondása szerint a fia már többször próbált a saját életér törni, mivel naponta zaklatásnak és csúfolódásnak van kitéve az iskolában, a játszótéren és a városban.

 

A felvételt, amelyet a kisfiú édesanyja osztott meg a Facebookon már több mint 21 millióan tekintették meg péntek estig, és több százezren osztották meg.

 

A közösségi médiában hashtagkampány indult mellette #QaydenMellettÁllunk jelszóval. Sztárok, politikusok és átlagemberek egymás után küldik támogató üzeneteiket a családnak.

 

Hugh Jackman színész azt üzente a fiúnak, hogy egészen biztosan sokkal erősebb annál, mint amit gondol magáról. Donald Trump egyik fia, Eric Trump szívszorítónak nevezte a videót. A Boston Celtics török származású sztárja pedig meghívta a családot a csapat egyik mérkőzésére.

 

TvNoviny.sk/BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 28 olvasónak tetszik ez a cikk.