Nyitókép forrása: blikk.hu

 

A koronavírus-fertőzés terjedése miatt a Budapest Airport szerdától megkezdi a Szöulból érkező utasok testhőmérsékletének mérését. Az első érintett járat szerdán 12:20-kor landol Budapesten.

 

A Budapest Airport a korábbi rendelkezések értelmében január 31. óta a közvetlen járattal Kínából érkező, február 23. óta pedig a közvetlen járattal Olaszországból érkező utasokon végeznek egészségügyi vizsgálatot a repülőtéren.

 

Az intézkedések elrendelése óta összesen 2676 utast és a repülőgépek 209 fős személyzete esett át hőmérős szűrésen. Dél-Korea

 hirdetes_300x300  

 

Közben Németországban 2 új fertőzöttet vettek nyilvántartásban, egyikük Milanóból tért haza, mielőtt megbetegedett.

 

Amerikában már országos járványra készülnek. Alex Azar, az Egyesült Államok egészségügyi minisztere szerdán bejelentette, hogy fel kell készülni a koronavírus amerikai terjedésére is, és 2,5 milliárd dolláros keret létrehozását szorgalmazta egy szenátusi albizottsági meghallgatáson. Az összeg jelentős részét egészségügyi védőfelszerelések vásárlására fordítanák.

 

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) egyik vezetője szintén tájékoztatta az amerikai törvényhozókat és az újságírókat a helyzetről. Nancy Messonnier leszögezte: nem az a kérdés, hogy elterjed-e a vírus az Egyesült Államokban, hanem az, hogy ez mikor történik meg, és hányan lesznek, akik komoly betegséggel küszködnek majd.

 

MTI, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!