Nyitókép forrása: asiatimes.com

 

Egészségügyi állapota miatt Ferenc pápa törölte minden péntekre tervezett audienciáját és programját. A pápa épp hamvazószerdán imádkozott a Szent Péter téren a koronavírusos betegekért. Rómában eddig 3 beteget tartanak számon, egyik sem volt életveszélyben.

 

Ferenc pápa a péntek reggeli, Szent Márta-házban tartott misén is erősen köhögött, láthatóan nem érezte jól magát. Influenza szerű tünetei szerda óta késztetik találgatásokra a sajtót, tekintve, hogy jelenleg Olaszország a koronavírus-fertőzéseknek leginkább kiszolgáltatott európai ország. A Vatikán hivatalos álláspontja szerint csak „enyhe betegsége van“.

 

A Vatikán legutóbbi nyilatkozatában sem pontosította, milyen a pápa aktuális egészségügyi állapota. Legtöbb programját azonban lemondta, csak a nem hivatalos jellegű találkozóit tartja meg. Hivatalosan vasárnap indulna útnak Ariccio városába, ahol lelki gyakorlaton venne részt. Ezt egyelőre még nem halasztották el.

 hirdetes_300x300  

 

A pápa állapotának romlásáról szóló hírek épp akkor érkeznek, mikor Olaszországban egyre több koronavírusos megbetegedést jelentenek. A SARS-CoV-2 vírus már több 650 olasz állampolgárt fertőzött meg az ország északi részében. Rómában eddig három esetről tudni, mindhárman felgyógyultak a betegségbe.

 

Ferenc pápa 83 éves, a koronavírus pedig az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt. A halálozási arány a nyolcvan felettiek esetében a legmagasabb (14,8 százalék).

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!