Nyitókép: Facebook

 

Csütörtökön este megérkezett Kínából Rómába az az orvos csapat, amelyik a koronavírus elleni küzdelemben fog segíteni az olasz kollégáknak.

 

A Sinchu ügynökség tájékoztatása szerint a csapat 30 tonna egészségügyi- és védőfelszereléssel érkezett. Többek között lélegeztető gépeket, monitorokat és defibrillátorokat hoztak az intenzív osztályon fekvő, COVID-19-es vírusban szenvedő pácienseknek.

 

 hirdetes_810x300  

A kilenc tagú csapatban olyan szakemberek – orvosok és ápolók – vannak, akik Kínában már részt vettek a koronavírus megfékezésében.

 

Per combattere insieme l’epidemia da Covid-19, il governo cinese ha inviato un team di esperti medici in Italia, formato…

Gepostet von Ambasciata della Repubblica Popolare Cinese in Italia am Donnerstag, 12. März 2020

 

Kína olaszországi nagykövetének nyilatkozata szerint Olaszországban nemcsak az egészségügyi felszerelések hiányoznak, de az új típusú koronavírus elleni harccal kapcsolatos tapasztalatok is.

 

A jelenlegi csoport immáron a harmadik, akiket Kína a koronavírussal sújtott régiókba küldött ki. A kínai csapatok Olaszországon kívül már Irakban és Iránban is jártak.

 

A kínai csapat két nappal azután utazott ki Olaszországba, miután a koronavírussal fertőzött betegek száma átlépte a 10 ezret.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.