Nyitókép: EPA

 

Katonaorvosokat és egészségügyi felszelést szállító orosz szállítógépek érkeztek a Rómához közeli Pratica di Mare-i olasz katonai reptérre – tájékoztatott hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

 

Az orosz légierő hét Il-76-os szállítógépe orosz katonaorvosokat és diagnosztizálásra, valamint fertőtlenítésre alkalmas felszerelést szállított Olaszországba.

 

 hirdetes_810x300  

Az orosz védelmi minisztérium virológusai és epidemiológusai azután kezdik meg a munkát, miután az olaszok kijelölik számukra a munkájuk helyszínét.

 

A TASS ügynökség tájékoztatása szerint összesen kilenc gépet küldtek Olaszországba, ebből hét már vasárnap megérkezett, a másik kettő pedig hétfőn reggel.

 

A repülőgépekkel nyolc katonai ápolóbrigádot, mintegy 100, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező virológiai és járványügyi szakembert, mobil jármű- és terep fertőtlenítést végző eszközöket szállítottak.

 

A segítségnyújtásra Vlagyimir Putyin orosz államfő utasította Szergej Sojgu védelmi minisztert, miután szombaton telefonon beszélt Giuseppe Conte olasz kormányfővel a járványhelyzetről.

 

A vasárnap esti adatok szerint Olaszországban eddig 5 476-an haltak bele a koronavírusba, a fertőzöttek száma pedig 46 638-ra emelkedett.

 

Aktualtiy.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.