Nyitókép: Reuters

 

Az amerikai orvosok és egészségügyi nővérek egyre kétségbeesettebbek a védőfelszerelések, kesztyűk, szájmaszkok és más egészségügyi felszerelések hiánya miatt.

 

Némelyik egészségügyi dolgozó az eBayen próbál vásárolni, mások pedig a közösségi oldalon próbálnak segítséget kérni.

 

 hirdetes_300x300  

A helyzet rémisztő

 

Mindeközben február 7-én, amikor már egyre több figyelmeztetés jelent meg a védőfelszerelések hiányával kapcsolatban, az USA mintegy 18 tonna védőfelszerelést küldött Kínába – írják a CNN egyik kommentárjában.

 

A helyzet olyannyira rémisztő, hogy az egyik New Jersey-ben dolgozó orvos szerint „az egészségügyi dolgozók olyanok, mint a vágóhídra küldött birkák“.

 

„Az amerikai nép nagylelkűsége”

 

Aznap, amikor az Egészségügyi Világszervezet kiadta a figyelmeztetést, Trump hivatala 17,8 tonna szájmaszkot, kesztyűt, reszpirátort és további felszerelést küldött Kínába.

 

Ahogy akkor Mike Pompeo külügyminiszter sajtótájékoztatóján kijelentette: „ez az adomány megmutatta Amerika nagylelkűségét“.

 

Lehet, hogy Amerika nagylelkű és segíteni akar az embereknek a bajban, de hogy engedhette meg Trump azt, hogy több tonnányi védőfelszerelést küldjenek más országba, ha már januárban tudta, hogy a vírus rendkívül nagy veszélyt jelent a saját országára.

 

HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!