Nyitókép forrása: reflex.cz

 

A keddi napon összesen 307-tel emelkedett a koronavírusos esetek száma Csehországban, így összesen 3308 fertőzöttet tartanak számon a járvány kitörése óta. A betegek száma ismét 10 százalékkal emelkedett, szemben az előző két nappal, mikor mérsékeltebb volt az ugrás.

 

Csehországban eddig 31 halálesetet írnak a COVID-19 számlájára, 45 személy gyógyul fel – jelentette be a cseh egészségügyi minisztérium.

 

A tesztek számának emelkedésével Csehországban is együtt nőtt a fertőzöttek száma is. Össze4sen 48 811 tesztet végeztek el együtt az ismétlésekkel együtt. Az cseh Egészségügyi Információs és Statisztikai Hivatal ma délelőtt számolt be a járvány lefolyásáról nyugati szomszédunknál.

 hirdetes_300x300  

 

Eszerint a szakértők arra számítanak, hogy április közepéig mintegy 8000 teszttel igazolt koronavírusos esetet fognak majd nyilván tartani, a hó végéig számuk 14200-ra emelkedik. A 65 év felettiek 40 százaléka elkapja majd a kórt. A hivatal becslése szerint az R0 értéke 0,87-1,33 lesz, vagyis egy fertőzött ennyi embertársának adja majd tovább a kórt.

 

A legtöbb beteg Prágában van, több mint 900 fő, ami arányaiban is több más csehországi régiókhoz képest. Százezer lakosra 60 beteg jut a cseh fővárosban.

 

A fertőzöttek 83 százaléka külföldön kapta el a kórt, döntő többségük férfi, a betegek legnagyobb része a 45-54 éves korosztályba tartozik (húsz százalék), a 15 évnél fiatalabb gyerekek csak a betegek 5,5 százalékát teszik. A 65 évesek 17 százaléknyian vannak a betegek között – ők a legveszélyeztetettebbek a járványban.

 

CTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!