Nyitókép: Körkép.sk/KPA-archív

 

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán számolt be arról, hogy Ivan Korčok új szlovák külügyminiszterrel egyeztetett.

 

Köszönetet mondtunk egymásnak az állampolgáraink hazatérésében nyújtott kölcsönös támogatásért. A szlovákok 89 magyart, mi pedig 24 szlovák állampolgárt hoztunk haza a világ különböző pontjairól.

 

írta Szijjártó, majd kiemelte, hogy egyeztettek a két ország közti kereskedelmi kapcsolat fenntartása érdekében is.

 

 hirdetes_300x300  

Biztosítottuk egymást arról, hogy a két ország közötti zavartalan áruforgalmat fenntartjuk. Ez alapvető fontosságú a szlovák és a magyar emberek ellátásbiztonsága szempontjából, főleg úgy, hogy tavaly a kereskedelmi forgalmunk már jóval meghaladta a tíz milliárd eurót.

 

A magyar külügyi tárcavezető az épülő Új Duna-hídról is beszélt szlovák kollégájával. Ezzel kapcsolatban elmondta,

 

Megállapodtunk abban, hogy az eredeti terveknek megfelelően folytatjuk a Komáromot Révkomárommal összekötő Új Duna-híd építését, és a munkákat nyár végén, ősz elején befejezzük. A megállapodásoknak és a korábbi terveknek megfelelően még idén két ponton összekötjük a két ország villamosenergia hálózatait, és jelentősen megnöveljük a gázvezeték rendszereket összekötő interkonnektor kapacitását.

 

zárta Szijjártó Péter.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.