Nyitókép forrása: abcnews.com

 

Egyre több spekuláció lát napvilágot Kim Dzsongun észak-koreai vezér állapotával kapcsolatban, akiről tegnap a világsajtóban azt írták, hogy egy vér- és érrendszeri beavatkozás után súlyos állapotba került.

 

A dolog azért is különös, mert az észak-koreai állami média semmilyen hírt (cáfolót) sem közölt Kim állapotáról, csupán felsorolta a szokásos módon a vezér napi programját régebben elhangzó nyilatkozatait idézve például gazdasági kérdésekben.

 

A Reuters közlése szerint a kínai és dél-koraei hírszerzés vitatja a médiajelentéseket Kim súlyos állapotáról. A Fehér Ház hivatalosan csak annyit közölt, hogy „nyomon követik az eseményeket”.

 hirdetes_300x300  

 

Kim Dzsongun gyengélkedéséről szól hírek azután jelentek meg, hogy a diktátor nem jelent meg nagyapja, Kim Il Szung észak-koreai államalapító születénapja alkalmából rendezett április 15-i ünnepségen.

 

A hír forrása egyetlen észak-koreai forrás, aki szerint Kim Dzsongun állapota rohamosan épült le a kóros dohányzás, az elhízás és a hatalmas stressz miatt, és az elmúlt napokban kezeléseken vett részt Mjohjang hegyi nyaralójában.

 

Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.