Nyitókép: Mandel Ngan/AFP via Getty Images

 

Donald Trump amerikai elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, bizonyítékot látott arról, hogy a koronavírus a kínai Vuhan városának laboratóriumából ered. A kijelentésével kapcsolatban azonban további részleteket nem árult el – tájékoztatott a Sky News.

 

Trump azt is kijelentette, Kína vagy nem volt képes a vírus megállítására, vagy egyszerűen csak hagyta a vírus továbbterjedését. Az amerikai elnök meggyőződéssel állította, hogy az új típusú koronavírus a Vuhani Virológiai Intézet laboratóriumából származik.

 

 hirdetes_810x300  

Arra az újságírói kérdésre, miszerint látott-e valamit, ami miatt ennyire meg van győződve arról, hogy a vuhani laboratóriumból származik-e a vírus, azt felelte: „Igen, láttam”. Arra a további kérdésre, mi győzte meg arról, hogy ezt el is higgye, már nem akart válaszolni.

 

„Ezt még nem mondhatom el önöknek, nem engedélyezték számomra”.

 

Trump és néhány amerikai politikus már korábban úgy vélekedett, hogy a Vuhani Virológiai Intézet laboratóriuma volt a világjárvány kirobbanásának forrása, ezt azonban bizonyítékokkal nem tudták alátámasztani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.