Nyitókép: xinhuanet.com

 

A karantén kezdete, azaz március 10. óta Olaszországban vasárnap regisztrálták a legkevesebb (174) koronavírusban elhunyt halálos áldozatot.

 

Az új típusú koronavírusban Olaszországban eddig 28 884-en vesztették életüket. Ennél több halálesetet világviszonylatban az Egyesült Államok tudhat maga mögött.

 

 hirdetes_810x300  

Néhány hete a napi halálesetek és a fertőzöttek száma is jelzi, hogy Olaszországban a járványt sikerült ellenőrzés alá vonni, az egészségügy pedig nincs olyan intenzív nyomás alatt, mint a járvány kezdetén. A vasárnapi információk szerint az intenzív osztályon már csak 1501 embert kezelnek, ami március 13-a óta a legkevesebb pácienst jelenti.

 

A kedvező mutatók miatt az olasz kormány úgy döntött, hogy enyhít a korlátozásokon. Olaszországban hétfőtől újra megnyitják a parkokat, de az embereknek be kell tartaniuk az előírt távolságot úgy, ahogyan a munkahelyeiken és a tömegközlekedésen is. A szabad mozgás csak a hazai régióban engedélyezett, ennek elhagyása továbbra is sürgő egészség- vagy munkaügyi okok miatt engedélyezett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!