Nyitókép: alfahir.hu

 

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján bejelentette, hogy a járványügyi helyzet javulása miatt megnyithatnak a vidéki strandok és fürdőhelyek szabadtéri részei.

 

Mint mondta, a strandokat és a természetes fürdőhelyeket csak hatósági engedély és helyszíni szemle birtokában lehet újranyitni. Hangsúlyozta: ezeken a helyeken is be kell tartani a személyi távolságot, a medencéknél ez egy emberre négy négyzetméter vízfelületet jelent. A meghatározott számú fürdővendég beengedéséről az üzemeltetőnek kell gondoskodnia.

 

 hirdetes_810x300  

Müller Cecília kitért arra is, hogy a zuhanyozókat, öltözőket és egyéb kiszolgáló helyiségeket akkor is lehet használni, ha a strandhoz tartozó épületben vannak, de ezeket gyakrabban, óránként, a beléptetéshez használt karórát pedig minden használat után fertőtleníteni kell.

 

Kiemelte: aki beteg vagy valamilyen bőrbajban szenved, az ne menjen strandra, és a medencehasználat előtti és utáni zuhanyozás is mindenképpen szükséges.

 

Müller Cecília kiemelte, a zárt fürdők vagy fedett helyen üzemelő medencék nem használhatók, és szintén nem lehet igénybe venni a belső terekben található szaunát, gőz- és pezsgőfürdőket, csúszdákat sem.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!