Nyitókép forrása: ft.com

 

A koronavírusjárvány kitörése óta több mint 4 millióan fertőződtek meg. A Johns Hopkins Egyetem interaktív térképe alapján jelenleg a világban 4 026 729 fertőzöttet tartanak nyilván. A halálos áldozatok száma közel 280 ezer.

 

A legtöbb fertőzött továbbra is az Egyesült Államokban van (1,3 millió). Az elmúlt 24 órában újabb 1568 halálos áldozatról adtak hírt, így az USA-ban összesen eddig 78 794 emberéletet követelt a járvány.

 

A járvány „származási” országából, Kínából szombaton már csak 14 újabb esetet jelentettek, de ez kétszerese az elmúlt tíz nap napi növekményeinek. Kínában jelenleg egy esetleges második hullámtól tartanak.

 hirdetes_810x300  

 

Brazíliában még csak most fut fel a járvány. Dél-Amerika legnagyobb országában  szombaton rekordszámú, 751 halálesetet jelentettek, ezzel a halálos áldozatok száma átlépte a 10 ezret. A fertőzöttek száma 156 ezer fő. A brazil kormány három napos nemzeti gyászidőszakot rendelt el az áldozatok emlékére, erre az időre betiltottak minden nyilvános gyülekezést.

 

Németországban 667 új koronavírusos esetet regisztráltak szmbaton, így a fertőzöttek száma elérte a 170 ezret. A halálos áldozatok száma 26-ta 7395-re emelkedett. A halálozási statisztika némileg javult: az elmúlt napokban mindig 100 felett volt az áldozatok száma.

 

Loading...

Loading…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!