Nyitókép forrása: minichi.jp

 

Szemtanúk elmondása szerint kétszer vagy háromszor próbált leszállni az a pakisztáni repülőgép, amely ma délután zuhant le Karacsiban, a pakisztáni főváros nemzetközi repülőtere közelében, lakott területen.

 

Az első közlések szerint az Airbus típusú gép fedélzetén tartózkodó 99 utas és 8 fős személyzet közül mindenki életét vesztette, de az AP hírügynökségnek nyilatkozó két, neve elhallgatását kérő illetékes szerint három személy túlélte a szerencsétlenséget. Állítólag felvétel is kikerült az internetre arról, ahogy az egyik túlélőt hordágyon viszik a mentőhöz. Egy helyi tévéállomás közlése szerint a túlélők a gép első sorában ültek.

 

Egyelőre nem tisztázott, pontosan hányan estek áldozatul a gép becsapódásának. Meg nem erősített hírek szerint 11 nem utasként számon tartott személy holtteste került elő a romok alól, további 6 személy megsebesült.

 hirdetes_300x300  

 

A gép a Model Colony nevű, szegénynegyedben csapódott be. A mentést nehezíti, hogy hatalmas tömeg gyűlt össze a baleset helyszínén, ami akadályozza a mentősöket a szűk utcákban való manőverezésben.

 

 

Az utolsó mondatok

 

Az AP hírügynökség röviden közzétette a pilóta utolsó beszélgetését a légiforgalom-irányítóval:

 

Pilóta: „Irányban vagyunk, uram, de elvesztettük a motort”

 

Diszpécser: „Erősítse meg (…)” (majd egy szabad kifutópályát ajánlott fel).

 

Pilóta: „Uram… mayday, mayday, mayday, mayday, Pakisztán 8303-as” (ekkor az adás megszakad).

 

Pakisztán még csak a hét elején engedélyezte újra a belföldi repülőjáratokat, miután a múlt hónapban korlátozták a légiforgalmat a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

 

A szemtanúk közül többen azt mondták a sajtónak, hogy kétszer, háromszor is látták elrepülni a gépet a házak felett, az egyik mobillal készült felvételen pedig az látszik, ahogy lángok csapnak ki a gép motorjából.

 

APnews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!