Nyitókép: aktuality.sk

 

A szigorú karanténintézkedések feloldását követő első hétvégén az olaszok tömegesen lepték el a közkedvelt nyaralóhelyeket, megtöltötték a parkokat, a városokban közös esti vacsorákat szerveztek az éttermekben. A rendőrök a még fennálló intézkedések be nem tartása miatt azonban magas bírságokkal sújtották a tömegbeverődőket.

 

A fiatalok leginkább a városközpontokban, pubok, bárok előtt csoportosultak – ezeket hétfőn nyithatták ki először – azonban többnyire nem viseltek szájmaszkot, ami viszont kötelező lett volna.

 

Szintén nem tartották be a kötelező távolságokat. Rómában ezen a hétvégén több ezer rendőr volt szolgálatban, hogy ellenőrizzék a rendeletek betartását. A Lombardiai tartománybeli Bresciában a polgármester döntése értelmében már 21:30-kor be kellett zárniuk a vendéglátóhelyeknek, miután tömegesen özönlötték el a városközpontot az emberek.

 hirdetes_300x300  

 

Más városokban arra panaszkodtak a városvezetők, hogy a fiatalok szemetelnek, a városok tele vannak üvegekkel, műanyagokkal és más hulladékokkal. Perugiában ezt az okozta, hogy június 2-ig a polgármester csak az asztaloknál ülve engedélyezi az alkoholfogyasztást.

 

Olaszországban szombaton 119 koronavírus-okozta halálesetet regisztráltak. A pandémia elterjedése óta az olaszoknál közel 33 ezer emberéletet követelt a kór, az aktuálisan regisztrált megbetegedések száma meghaladja az 57 ezret.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!