Nyitókép: Ivan Korčok facebook-oldala

 

Ivan Korčok szlovák külügyminiszter (az SaS jelöltje) meghívta orosz kollégáját, Szergej Lavrovot egy szlovákiai látogatásra ill. az idei Globsec-konferenciára.

 

A szlovák külügyi tárca közlése szerint a miniszterek telefonos beszélgetésük során számba vették a szlovák-orosz kapcsolatok aktuális helyzetét kiemelt figyelmet szentelve a kereskedelmi-gazdasági együttműködésre. Ezen felül érintették az aktuális nemzetközi politikai témákat a biztonsági problematikát is beleértve.

 

„Oroszországot fontos országnak tartjuk, amely fontos szerepet játszik a nemzetközi kapcsolatokban. A kétoldalú kapcsolatokat a kölcsönös tisztelet alapján polgáraink javára kívánjuk továbbfejleszteni.”

 

 hirdetes_300x300  

mondta Korčok, aki konstatálta, hogy kollégájával több kérdésben is eltér a véleményük, főleg a szlovák NATO- és EU-tagság terén.

 

„Szlovákia határozottan támogatja Ukrajna területi integritását és nem ismeri el Krím anexióját. Ezen semmi sem változtat.”

 

Mint mondta, ez azonban nem gátolja őket a párbeszédben.

 

A szlovák diplomácia vezetője kiemelte, hogy az eddigi gazdasági kapcsolatok a két ország között kiemelten az energetika területére korlátozódtak, így itt az ideje, hogy mérlegeljék, hol van még potenciál, beleértve a szlovák cégek lehetőségeit az orosz piacon.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!