Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Súlyos incidens alakult ki a Korea-félszigeten. Észak-Korea feltehetően felrobbantott egy négyemeletes épületet, amely a két Korea közötti kapcsolattartási hivatalnak adott otthont.

 

A demilitarizált övezethez közel eső Keszong városában található hivatali épületet helyi idő szerint 14:50-kor rombolta le egy robbanás. A füst az övezet déli oldaláról is tisztán kivehető volt.

 

A CNN közlése szerit az összekötő hivatal január vége óta nem üzemel, azóta dél-koreai személyzet nem tartózkodott az épületben. A hírtelevízió szerint az épület lerombolása rendkívül szimbolikus jelentéssel bír, és fordulópontot sejtet a két Korea kapcsolatában. pedig három évvel ezelőtt a két ország még a „béke új korszakáról” beszélt.

 hirdetes_300x300  

 

Észak-Korea hivatalosan a dél-koreai propaganda szórólapok terjesztésére adott válaszként jellemezte az iroda lerombolását. Az állami KCNA televízió a déliek északi területen léggömbökkel terjesztettek szórólapokat, amivel „megsértették a legfelsőbb vezetés méltóságát”.

 

Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga Kim Jo Dzsong szombaton katonai akcióval fenyegette meg Dél-Koreát, amiért nem tesz semmit a dél-koreai aktivisták szórólapkampánya ellen. A kampány beszüntetéséről Kim Dzsongun és a dél-koreai elnök, Mun Dzsein 2018-as kötött megállapodást.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!