Artúr, Vince
  • HUF: 356.83
  • USD: 1.22
  • 4 °C
  • 11 °C
Külügyek

Olaszország: korlátozó intézkedésekre számíthatnak a turisták. A nyilvános ölelkezésért és csókolózásért is bírság jár

Aki nem tartja be az előírásokat, arra 400-tól 3 000 euróig terjedő büntetést róhatnak ki.

Nyitókép: Xinhua/Cheng Tingting

 

Nemrégiben Olaszország még a koronavírus-járvány fő gócpontjának számított Európában. Júniustól azonban fokozatosan újranyitotta határait a világ előtt és a három hónapnyi szigorú járványügyi óvintézkedéseken is lazított.

 

Mivel Olaszország felkerült a biztonságos országok listájára, ezért a szlovákiai turisták számára is megnyílt a kapu az olasz tengerhez, hegyekhez és történelmi műemlékekhez.

 

Koronavírus-teszt nem kell, a szájmaszk viszont kötelező

 

Az olasz határon szabadon lehet közlekedni. A határ átlépésekor nem kell karanténba vonulni és negatív koronavírus-tesztet sem kell felmutatni.

 

Az országon belüli utazás nincs korlátozva, viszont az egyes régiókban különbözhetnek a szabályok és a feltételek, a legszigorúbb szabályokra pedig az ország északi részén lehet számítani.

 

A turistáknak inkább azokra a szigorú korlátozásokra kell felkészülniük, amelyek Olaszország-szerte érvényesek.

 

A nyilvános helyeken legalább egyméteres távolságot kell betartani, ami a strandokra, az éttermekre és a tömegközlekedési eszközökre is vonatkozik.

 

A belső helyiségekben szájmaszkot kell viselni, kint pedig abban az esetben kell feltenni a maszkot, ha nem lehet betartani az előírt távolságot. Például Lombardiában mindig és mindenhol szájmaszkot kell hordani.

 

A taxiban szintén kötelező a szájmaszk viselete, ezenkívül az autóban maximum két személy utazhat, de ők sem foglalhatnak helyet a sofőr mellett. A motor és az elektromos roller használata két személy számára nem engedélyezett.

 

A tömegközlekedésen továbbra is szájmaszkot kell viselni és be kell tartani a kijelölt ülésrendet.

 

Személyes adatokat is kérhetnek

 

Az üzletekben, az éttermekben, a fizetős strandokon és a hotelekben is kérhetnek személyes adatokat a turistáktól, amelyeket 30 napon keresztül megőriznek. Ezenkívül mindennapos dolognak számít a testhőmérséklet mérése, elsősorban az üzletekben és a galériákban.

 

A korlátozások a strandokra is érvényesek, ahol kevesebb nyugágyat és napernyőt helyeztek el az előírt távolság betartása érdekében.

 

Arra a személyre, aki nem tartja be az előírásokat, 400-tól 3 000 euróig terjedő büntetést róhatnak ki. A bírságot a helyszínen, készpénzben kell kifizetni. A bírság többek között a nyilvános csókolózásra és ölelkezésre is vonatkozik.

 

Újonnan az Olaszországba repülővel utazó turistáknak nem szabad a gépre kézipoggyászt felvinniük, ugyanis az ülések felett elhelyezett poggyásztartó használatát a koronavírus miatt megszüntették.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket