László
  • HUF: 346.03
  • USD: 1.18
  • 23 °C
  • 34 °C
Külügyek

12 millióhoz közelít a fertőzöttek száma. Az USA-ban napi rekord született

Az USA-ban az elmúlt 24 óra alatt rekordszámú, 60 209 új fertőzöttet jelentettek.

Nyitókép: Euronews

 

Még úgy sem veszi elég komolyan a koronavírust a brazil elnök, hogy ő maga is megfertőződött. Jair Bolsonaro tesztje pozitív lett, mégis levette a maszkját az újságírók előtt.

 

Hirdetés(x)

Két nappal korábban ugyancsak minden elővigyázatosságot mellőzve viselkedett, így szűrni kell azokat is, akikkel közös fotót posztolt – köztük az amerikai nagykövetet is.

Brazíliában több mint 66 ezren haltak bele a betegségbe és 1 millió 700 ezer felé jár az igazolt fertőzöttek száma, így az államfő hozzáállása vegyes érzelmeket váltott ki.

 

“Nemcsak ő nem hord maszkot, sokan nem viselnek. Mindent az ő nyakába akarnak varrni, ami ebben az országban történik.”

 

“Szerintem visszaütött, hogy korábban azt mondta, nem érdekli őt a vírus. Remélem, átgondolja a dolgot és megpróbál javítani a helyzeten” – mondják a brazilok.

 

A koronavírus gyors terjedése miatt szerdától ismét vesztegzár alá került Ausztrália második legnagyobb városa, Melbourne – ezúttal hat hétre. A környező ausztrál tartományokba is tilos átutazni.

 

“Ha nem tennénk meg ezeket a lépéseket, akkor nem pár száz eset lenne naponta, hanem sokkal több, és teljesen kikerülne a helyzet az irányításunk alól”

 

– közölte Victoria tartomány kormányzója, Daniel Andrews.

 

Az USA-ban az elmúlt 24 óra alatt rekordszámú új fertőzöttet jelentettek. 60 209 pozitív eset egyetlen nap alatt még sohasem volt.

 

Spanyolországban újabb gócpontot azonosítottak, ezúttal Baszkföldön. A hatóságok azonnal elrendelték a tömeges tesztelést, hogy megakadályozzák a fertőzés terjedését.

 

Olaszországban az egészségügyi miniszter felvetette a kényszerkezelés lehetőségét azután, hogy egy üzleti útról hazatért férfi nem volt hajlandó kórházba menni, pedig pozitív lett a koronavírustesztje.

 

Itáliában a járvány kitörése óta már csaknem 35 ezren haltak bele a betegségbe, egy római esküvőszervező cég azonban mégis úgy gondolta, jó ötlet, ha flash mobot szervez a korlátozó intézkedések elleni tiltakozásul.

 

Euronews/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket