Friderika
  • HUF: 360.24
  • USD: 1.18
  • 13 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Belorusz tüntetések – Kiszivárgott felvétel: Cihanouszkajának csak legfeljebb húsz százalékot “engedélyeztek”

Nyomásgyakorlás és választási csalás Fehérororszország negyedik legnagyobb városában

Nyitókép forrása: HNonline.sk

 

A fehérorosz Vicebszk város választási bizottságának elnöke igazolta annak a hangfelvételnek a valódiságát, amely arról tanúskodik, hogy a hatóságok kényszerítették a bizottsági tagokat a hamisított választási protokoll aláírására Alekszandr Lukasenka javára. Az orosz határnál fekvő Vicebszk Fehéroroszország negyedik legnagyobb városa.

 

A hangfelvétel a Belorus Lives Matter Xoutube-csatornán jelent meg augusztus 10-én. A hangfelvételből kideül, hogy a város körzeteiben az ellenzéki Svetlana Cihanouszkaja győzött, ám a járási elöljáró felszólította a választási bizottság tagjait, hogy új eredményeket vessenek papírra, amelyben Cihanouszkaja legfeljebb csak húsz százalékot kap.

 

Egyes bizottsági tagok tilakozni kezdtek, de az elöljáró kijelentette, „nem ma kellene elvszerűnek lenni“.

 

„Maguk nagyszerűek, elmondták a véleményüket és én ezt nagyra becsülöm, de ma máshogy lesz“

 

mondta. Miután elkészült a hamis protokoll, voltak bizottsági tagok, akik még mindig kitartottak, és elutasították az aláírását. Nekik az elöljáró azt javasolta, hogy „érezzék magukat rosszul és hagyják el a helységet“, vagyis a szabályzat szerint minősítsék magukat egészségileg alkalmatlanok, így nem lett volna szükség az aláírásukra.

 

Az azóta eltelt napokban egyre több bizottsági tag ismerte el a felvétel hitelességét – némelyik a sajtóban nyilvánosan, egyesek anonim nyilatkozatban.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket