Nyitókép: AP Photo/Pavel Golovkin

 

Nem találtak sem méreganyagot, sem méregnyomot a szakemberek Alekszej Navalnij szervezetében – jelentette ki Anatolij Kalinyicsenko, az ellenzéki politikust kezelő első omszki mentőkórház helyettes főorvosa.

 

„Nem gondoljuk, hogy a páciens mérgezésen esett át” – mondta. Alekszandr Murahovszkij, a kórház főorvosa azt mondta, hogy a politikus hirtelen rosszullétét anyagcserezavar okozhatta.

„A mai napra több munkadiagnózis alakult ki. A fő ezek közül, amely felé hajlunk, a szénhidrát-egyensúly megbomlása, vagyis az anyagcserezavar. Ezt a vércukorszint hirtelen zuhanása váltotta ki”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Murahovszkij.

 

A főorvos elvetette azokat, a sajtóban korábban megjelent feltételezéseket, amelyek szerint a rosszullétet nátrium-oxibutirát vagy altató okozhatta.

 

Navalnij csütörtökön lett rosszul a Tomszk-Moszkva repülőjáraton, ami miatt a gép egészségügyi kényszerleszállást hajtott végre Omszkban. A politikus kómába zuhant, géppel lélegeztették.

 

Murahovszkij főorvos pénteken azt mondta, hogy Navalnij állapota az éjszaka folyamán valamelyest javult, de nem elég stabil. Moszkvai és omszki orvosok konzíliuma arra a döntésre jutott, egyelőre nem szabad elszállítani a kórházból, hogy Németországban kezeljék.

 

A politikus felesége, Julija Navalnaja hangot adott gyanújának, hogy a politikust azért nem engedik Németországba elszállítani, hogy a szervezetéből kiürüljenek a méreganyagok. A család ragaszkodik a külföldi gyógykezeléshez, mert nem bízik meg az orosz egészségügyi rendszerben, így az omszki mentőkórházban sem, amelynek főorvosa a kormányzó Egységes Oroszország párt tagja.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!