Nyitókép: iStockphoto

 

A németországi Halle városának egyetemi kutatói szombaton „Restart-19“ címmel egy tanulmányt indítottak, amellyel azt szeretnék megállapítani, hogy miként terjed a koronavírus a nagy rendezvényeken. A lipcsei koncertsorozaton 4 000 önkéntes vesz részt – tájékoztatott az AFP.

 

A kísérleten csak fiatal és egészséges emberek vehetnek részt.

 

 hirdetes_300x300  

Az Arena Leipzig koncertterembe való belépéskor az önkénteseknek megmérik a lázukat. A jelenlévőknek a koncerten FFP2-típusú reszpirátort kell viselniük, továbbá a koncert kezdete előtt le kell magukat teszteltetniük az új típusú koronavírusra.

 

Az önkéntesek mozgását egy elektromos berendezéssel fogják figyelni a koncertteremben. A tudósok egy fluoreszkáló fertőtlenítő eszköz segítségével meg fogják tudni, hogy melyik az a felület, amelyet az emberek a koncertek során a leggyakrabban megérintenek a kezükkel. A tudósok emellett azokat a kis aeroszol részeket is vizsgálni fogják, amelyeket az emberek kilélegeznek.

 

A kísérletnek az a célja, hogy felmérje, lehetséges-e a tömegrendezvények újbóli megrendezésre anélkül, hogy az emberek megfertőződnének. A kísérlet eredményei ősszel lesznek elérhetőek.

 

Németországban a tömegrendezvények megtartása minimum október végéig tilos.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!