Nyitókép: ap

 

Angela Merkel német kancellár szerint a következő hónapokban romlani fog a járványhelyzet Németországban. „Ez súlyos és súlyos is lesz” – mondta Merkel a pandémiáról. Szerinte az élet nem is rendeződik addig vissza a rendes kerékvágásba, amíg nem lesz elérhető az oltóanyag ellene.

 

Németországban a járványügyi szempontból kockázatosnak minősített térségekből hazatérőkre új szabályt vezetnek be, amely szerint a kötelező házi karantén alatt legkorábban az ötödik napon készíttethetnek tesztet, amely negatív lelet esetén mentesít a karanténtól. Ezzel az előírással a röviddel a hazautazás előtt, vagy a hazaúton történt fertőzéseket próbálják kiszűrni.

 

Németországban július vége óta az 500 körüli szintről az 1500 körüli szintre emelkedett az új típusú koronavírussal (SARS-Cov-2) fertőzöttek naponta regisztrált száma. Ugyanakkor a járvány természete jelentősen megváltozott, az első csúcsponthoz, az április eleji időszakhoz képest nagyjából a felére – 2,7 százalékról 1,3 százalékra – csökkent az intenzív kórházi ellátásra szoruló igazolt fertőzöttek aránya, a fertőzés okozta betegséggel (COVID-19) összefüggésbe hozott halálesetek száma pedig az április eleji napokban regisztrált 250 körülinek a töredékére, napi 4-5-re süllyedt.

 

 hirdetes_300x300  

ctk, mti

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!