Nyitókép: Denis Balibouse/Reuters

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn felszólította a kormányokat arra, hogy folytassanak párbeszédet azokkal az emberekkel, akik a járványügyi óvintézkedések ellen tüntetnek. A WHO szerint a tüntetőknek meg kell érteniük, hogy a koronavírus veszélyes.

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO vezérigazgatója a járványügyi óvintézkedések ellen megszervezett tüntetésekkel kapcsolatban azt mondta, „fontos meghallgatnunk azt, hogy mit mondanak és mit követelnek az emberek. Tisztességes párbeszédet kellene folytatnunk”.

 

„A koronavírus valóban létezik. Veszélyes. Gyorsan terjed és gyilkol”

 

– jelentette ki a WHO igazgatója, majd hozzátette: „mindent meg kell tennünk azért, hogy megvédjük magunkat és másokat is”.

 hirdetes_300x300  

 

Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója a tüntetésekkel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a „járvány és a vészhelyzet erős érzelmeket vált ki az emberekből, az óvintézkedések elfogadása pedig mindig nagyon problémás dolog”.

 

Tedros kiemelte, megérti az emberek frusztráltak amiatt, hogy már nyolc hónapja el kell viselniük a korlátozásokat.

 

„Megértjük, hogy az emberek fáradtak és a megszokott életükre vágynak. Megértjük, hogy az országok azt szeretnék, hogy a társadalmuk és a gazdaságuk ismét jól működjön”

 

– tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!