Nyitókép: iStock

 

Csehországban a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében péntektől az iskola minden helyiségében szájmaszkot kell viselniük a diákoknak, beleértve a tanítási órát is. A kivétel csupán az alsó tagozatos tanulókra vonatkozik. Ezt csütörtöki sajtótájékoztatója során Adam Vojtěch egészségügyi miniszter jelentette be.

 

Péntektől az éttermekben és a kocsmákban is korlátozások lépnek érvénybe, ugyanis éjféltől másnap reggel 06.00 óráig zárva kell tartaniuk.

 

 hirdetes_300x300  

Vojtěch elmondása szerint a csehországi járások többsége péntektől a COVID-szemafor narancssárga zónájába kerül másodfokú fertőzésveszéllyel, ami a közösségi vírusterjedés kezdeti szakaszát jelent.

 

A miniszter szerint Csehországban nem jó a járványügyi helyzet, így attól tart, hogy a megelőző óvintézkedések megszegésével rosszabbodni fog a helyzet.

 

Vojtěch bejelentette, hogy elkészült az eRouška alkalmazás is, amit minden mobiltelefon típusra le lehet tölteni, az adatok pedig névtelenek.

 

Csehországban szerdán 2 139 koronavírus-fertőzöttet találtak, ami a járvány kirobbanása óta a legmagasabb napi esetszám.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!