Nyitókép: ripost.hu

 

Magyarország számára lesz koronavírus elleni vakcina és mindenkinek, aki akarja, időben elérhető lesz az oltóanyag – erről Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tények című műsorában beszélt vasárnap este. A védekezésről szólva a kormányfő kiemelte: ha egyszer sikerült, akkor újra sikerül legyőzni a járványt.

 

A miniszterelnök a szombaton rögzített beszélgetésben azt mondta: meglesz a vakcina, meg fogják szervezni, hogy legyen Magyarország számára, és időben elérhető legyen mindenkinek, aki akarja. Jelezte: Brüsszel szerint legkésőbb 2021 első félévében, az amerikaiak szerint azonban már ez év végéig kifejleszthetik a koronavírus elleni oltóanyagot.

 

 hirdetes_300x300  

Fontos tanulságnak nevezte, hogy az idősek továbbra is veszélyben vannak, a járvány felszálló ágban van. A helyzet nehéz, az egészségügyre és az oktatásra nagy nyomás nehezedik most és fog nehezedni a következő hónapokban – közölte.

 

Kiemelte: olyan védekezési receptet kell kínálni az embereknek, amit elfogadnak, és ezért egyetértési pontokat, nemzeti egységet kell létrehozni. Elmondta, a nemzeti konzultációk ezt a célt szolgálják, és ezekből ki tudta olvasni, hogy mit is akarnak az emberek. Világos, hogy azt mondják, védekezni akarnak, de nem akarják, hogy az ország újra megálljon, Magyarországnak működnie kell – rögzítette Orbán Viktor.

 

Úgy látta: a szabályok betartásánál a nyár nagy csábító, de az ősz segíteni fog, lehűti a kedélyeket, az emberek most sokkal inkább betartják a szabályokat, mint tették a nyár során.

 

Megerősítette: van mindenhol orvos és nővér, mindenhol van elegendő eszköz, ágy, védőfelszerelés, lélegeztetőgép. Jelezte: lépcsőzetes a védekezési rendszer, kijelölték az első nyolc kórházat, és ha megtelnek, akkor jön a második lépcső, majd a továbbiak, s az orvosokat, nővéreket oda kell vezényelni, ahol szükség van rájuk.

 

A kormányfő kijelentette: ki fogunk ebből a „nyomorúságból szabadulni”, és addig pedig ki fogjuk bírni. Hozzátette: működni fog az egészségügy, működni fog a gazdaság és „nem fogunk hátralépni, megőrizzük az esélyét annak, hogy Magyarország a válságból megerősödve kerüljön ki”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.