Nyitókép: Reuters

 

Amennyiben az emberek nem fogják tiszteletben tartani a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott óvintézkedéseket, a kormány be fog keményíteni – jelentette ki a kabinet tárgyalása után Roman Prymula cseh egészségügyi miniszter.

 

Elmondása szerint egyelőre nincs ok arra, hogy Izraelhez és Madridhoz hasonlóan lezárják az országot.

 

 hirdetes_300x300  

„Abban az esetben, ha az ország lakosságának 30–40%-a nem fogja tiszteletben tartani a jelenlegi óvintézkedéseket, akkor keményebb intézkedéseket fogunk bevezetni”

 

– jegyezte meg Prymula, aki azt is elmondta, az aktuális óvintézkedéseket pénteken fogják átértékelni.

 

„Egyelőre további, nagyobb horderejű intézkedésektől nem kell tartani. Viszont ha a fertőzöttek száma továbbra is ilyen mértékben fog növekedni, akkor jövő héten pénteken további szigorú óvintézkedéseket fogunk bevezetni”

 

– pontosított Prymula.

 

Elmondása szerint ekkor már a legszigorúbb óvintézkedések bevezetése mellett dönthetnek, amibe a lockdown, vagyis az ország teljes lezárása is beletartozik. A cseh egészségügyi miniszter szerint minden azon múlik, hogy a polgárok miként fogják betartani az óvintézkedéseket.

 

Csehországban hétfőn érvénybe lépett a szükségállapot, ezenkívül két hétre további szigorításokat vezettek be. Például 14 napra (október 5-től 18-ig) tilos a koncertek és a színházi előadások megszervezése (elsősorban azoké, ahol sokat énekelnek), illetve a tíz fő feletti beltéri, és a húsz fő feletti kültéri rendezvények megtartása.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!