Salamon
  • HUF: 365.27
  • USD: 1.19
  • 11 °C
  • 14 °C
Külügyek

Trump: Ha az influenzával együtt tudunk élni, akkor a koronavírussal is!

Trump szerint a Covid a legtöbb ember körében (az influenzánál) sokkal kevésbé halálos.

Nyitókép: WIN MCNAMEE/AFP

 

Mint ahogyan az influenzajárványokkal, úgy a Covid-19-cel is megtanulunk együtt élni – írta Donald Trump amerikai elnök az egyik Twitter-bejegyzésében kedden, az influenzajárványokat a koronavírus-pandémiához hasonlítva.

 

„Évente sok ember, talán százezernél többen is meghalnak az influenzában a vakcina ellenére is. És bezárjuk emiatt az országot?”

 

– tette fel a kérdést az elnök. Majd a választ is megfogalmazta:

 

„nem, megtanultunk együtt élni vele, mint ahogyan megtanulunk együtt élni a Coviddal, amely a legtöbb ember körében (az influenzánál) sokkal kevésbé halálos”.

 

 

Az elnök mikroblog-bejegyzésére rendkívül sokan reagáltak. Egyesek szerint Trump kicsinyíteni igyekszik a koronavírus-járvány és a vírus okozta Covid-19 kockázatait, mások viszont azzal érveltek az amerikai elnök állítása mellett, hogy az ország lezárása megnöveli a munkanélküliséget, az öngyilkosságok és a mentális megbetegedések számát, vagy például az iskolai oktatást.

 

Donald Trump, aki hétfőn a kora esti órákban hagyta el a Walter Reed katonai kórházat és tért vissza a Fehér Házba, már hétfőn közzétett a Twitteren egy videót, amelyben arra bíztatta honfitársait, hogy „ne féljenek” a vírustól és ne hagyják, hogy az „eluralkodjék az életükön”.

 

Trumpnál a múlt csütörtökön diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést és pénteken szállították be őt kórházba. Annak ellenére, hogy az állapota jelentősen javult és már elhagyhatta a kórházat, az őt kezelő orvoscsoport hétfői sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az elnök még nincs túl a betegségen.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket