Nyitókép: ČTK/reprofotó

 

Andrej Babiš cseh kormányfő a szombati rendkívüli sajtótájékoztatóján azt kérte az emberektől, hogy tartsák be a koronavírus megakadályozása érdekében hozott óvintézkedéseket.

 

Hangsúlyozta, hogy az éttermek tulajdonosai 20.00 órakor zárjanak be, és en engedjék, hogy az emberek az éttermek előtt csoportosuljanak. Egyúttal a tesztre várakozó emberektől azt kérte, hogy tényleg vegyenek részt a tesztelésen.

 

 hirdetes_300x300  

„Látni, hogy a vendégek az éttermek közelében maradnak, és nem tartják be az előírt távolságot. Megértem, hogy a fiatalok szórakozni akarnak, de a helyzet nagyon komoly”

 

– konstatálta a cseh kormányfő.

 

Babiš arra is felszólította az embereket, hogy helyesen viseljék a szájmaszkot, tehát az orrukra is húzzák fel. Elmondása szerint a fiatalokat muszáj meggyőzni a helyzet komolyságáról.

 

„Ez az egész nem a kormányról szól, hanem a jövőről, a gazdaságról”

 

– tette hozzá.

 

Babiš tájékoztatása szerint az ország lezárásáról (lockdown) hétfőn a szakemberek fognak dönteni.

 

A cseh miniszterelnök azt is kihangsúlyozta, hogy nem szándékozik bezárni a gazdaságot. Viszont, ha azt az előrejelzést fogja kapni, hogy a kórházak már nem bírják a rengeteg beteget ellátni, akkor nem zárhatja ki a lockdown bevezetését.

 

„Nem szeretném, ha az izraeli vagy az olasz forgatókönyv valósulna meg, de a fertőzöttek napi esetszámának növekedése hatalmas”

 

– zárta le Babiš.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!