Nyitókép: AP Photo/Darko Bandic

 

Gépegyverből nyitott tüzet egy férfi hétfőn reggel a zágrábi Szent Márk téren a kormány épülete előtt, az őrt álló egyik rendőr a lövésektől megsebesült – jelentette a HRT horvát közszolgálati televízió.

 

Az elkövető elmenekült a helyszínről, ahol a parlament, az alkotmánybíróság épülete is található, ám a rendőrség később azt közölte, hogy a férfi öngyilkosságot követett el. A lövöldözésben megsebesült 31 éves rendőrt több lőtt sebbel szállították kórházba, orvosai szerint az állapota stabil. A rendőr golyóálló mellényt viselt.

 

 hirdetes_300x300  

A miniszterelnök nem tartózkodott a kormány épületében, szemtanúk szerint a parlament épületét azonban pánikszerűen hagyták el a képviselők. Sandra Bencic, a Mozemo! (Képesek Vagyunk Rá!) nevű újbaloldali-zöld szövetség parlamenti képviselője az N1 kereskedelmi hírcsatornának úgy nyilatkozott: lehet, hogy a város bármely részén – nem csak ott, ahol a kormány és a parlament épülete van – bárki gépfegyverrel felszerelkezve sétálhat fényes nappal, vagy reggel, amikor a legnagyobb a forgalom.

 

Sajtóhírek szerint az ismeretlen elkövető gyalog érkezett a térre, ahol elkezdett lövöldözni, majd futva elmenekült a helyszínről. A rendőrök egy kilométerrel odébb találták őt meg, közlésük szerint önkezével vetett végett életének.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!