Nyitókép: eturbonews.com

 

Hollandia részleges lezárásra készül, hogy megfékezze a koronavírus-járványt terjedését, miután az országban a korábbinál sokkal gyorsabban terjed a fertőzés. Minden bár, kávézó és étterem bezár szerda este. Az alkohol- és marihuánaárusítás is tilos lesz este 8 óra után.

 

Az országban sokáig vonakodtak attól, hogy kötelezővé tegyék a maszkviselést, végül azonban a miniszterelnök elrendelte, hogy minden zárt helyen el kell takarniuk az arcukat a 13 évesnél idősebbeknek.

 

 hirdetes_810x300  

„Ez egy kemény üzenet, és az új intézkedések fájni fognak, de ez az egyetlen megoldás, mivel a tények nem hazudnak. Szigorúbbaknak kell lennünk magunkkal szemben és a viselkedésünkkel szemben“

 

– mondta Mark Rutte holland kormányfő.

 

A brit ellenzék kijárási korlátozásokat sürget

 

Angliában háromlépcsős korlátozást vezetnek be a koronavírus-járvány miatt: a térségeket közepes, magas és nagyon magas riasztási szintre sorolják be. Több mint 17 ezer új fertőzést észleltek az országban egyetlen nap alatt, ez június óta a legmagasabb szám.

 

Az ellenzék szerint a kormány járványügyi intézkedései nem elegendőek. Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője 2-3 hetes lezárást indítványozott Angliában. Mint mondta, az időszakosan bevezetett világos és hatékony korlátozásokkal csökkenteni lehet a reprodukciós indexet, a fertőzöttek és a kórházba kerülők számát.

 

Párizsi tüntetés koktélpartival

 

Eközben Párizsban az étterem- és bártulajdonosok koktélpartit tartottak a francia főváros egyik legnagyobb vasúti pályaudvara előtt. Így akarják felhívni a figyelmet arra, hogy a pandémia miatt pénzügyi válságba került az ágazatuk.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!