Nyitókép: TASR/AP

 

A cseh hadsereg szombaton a főváros északi részén fekvő Letňany kiállítási területen kezdi meg egy 500 férőhelyes tábori kórház felépítését – tájékoztatott a ČT24 Jan Hamáček cseh belügyminiszterre hivatkozva.

 

A fekvőhelyeket a Cseh Tartalékalap, a személyeztet és a felszerelést pedig a hadsereg fogja biztosítani. Orvosokat az állami kórházak igazgatói is küldhetnek a tábori kórházba.

 

 hirdetes_300x300  

Hamáček elmondása szerint a cseh kormánynak most az az elsőszámú prioritása, hogy megnövelje a kórházi férőhelyek és az egészségügyi dolgozók számát. A belügyminiszter szerint a jelenlegi becslések szerint fennáll a veszélye annak, hogy október végére a kórházakban nem lesz férőhely a koronavírusos betegek ellátására.

 

Andrej Babiš cseh kormányfő elmondása szerint a kormány hétvégétől szeretné emelni a kórházon kívüli fekvőhelyek számát. A szerdai napi rekordmennyiségű esetszámot (9 544 új koronavírus-fertőzött) „katasztrofális”-nak minősítette.

 

„Nagyon gyorsan új kórházi férőhelyeket kell építenünk, a jelenlegi helyzetben ez kiemelt feladat. Nincs időnk, a prognózis nem jó, a számok rémisztőek, a dolog valóban nagyon, nagyon sürgős”

 

– állapította meg Babiš.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!