Nyitókép: Alexander Zemlianichenko Jr/AP

 

Oroszországban az elmúlt 24 órában 15 982-vel emelkedett a vírusfertőzöttek száma, ami a járvány kirobbanása óta a legmagasabb napi esetszámnak számít – tájékoztatott hétfőn a TASS hírügynökség az orosz válságközpontra hivatkozva.

 

A járvány kezdete óta az országban 1 415 316 személy kapta el a koronavírust. Moszkvában az elmúlt 24 órában 5 376 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.

 

 hirdetes_300x300  

Sergej Sobianin, Moszkva város polgármester hétfőn arról tájékoztatott, hogy a tömeges oltás decemberben és januárban lesz elérhető a moszkvai lakosok számára. A polgármester szerint az oltással győzelmet fognak aratni a járvány felett.

 

Sobianin elmondása szerint Moszkvában megközelítőleg tízezer fertőzöttet ápolnak kórházban, ebből ezren lélegeztetőgép segítségére szorulnak. A polgármester szerint a fertőzöttek magas száma ellenére elfogadhatatlan és elképzelhetetlen a lockdown bevezetése.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök október 14-én jelentette be, hogy Oroszországban immáron a második COVID-19 elleni vakcina is bejegyzésre került. Az elnök elmondása szerint az EpiVacCorona néven regisztrált vakcinát a szibériai Novoszibirszk városában lévő kutatóközpont tudósai fejlesztették ki.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!