Nyitókép: akibic.hu

 

Rendkívüli támogatást kaphatnak a holokauszt túlélői a német államtól a koronavírus-világjárvány miatt – írták német lapok hétfőn.

 

A holokauszttúlélők fokozottan veszélyeztetett csoportot alkotnak, nemcsak magas életkoruk miatt, hanem azért is, mert a náci diktatúra idején elszenvedett üldöztetés révén sokan eleve egészségi gondokkal küszködnek.

 

 hirdetes_810x300  

Az új típusú koronavírus  így különösen súlyosan fenyegeti a soá túlélőit, Németország pedig a világjárvány idején is vállalja a nemzetiszocialista rezsim jogsértései iránti „történelmi felelősségét” – közölte a pénzügyminisztérium.

 

A tárca a Németországgal Szembeni Zsidó Anyagi Követelések Konferenciájával (Claims Conference) kötött megállapodása alapján csaknem 600 millió eurót különít el. Az alapból fejenként két év alatt 2 400 euró utalható ki, mindazok számára, akik eddig csak egyszer kaptak rendkívüli támogatást Németországtól. A jogosultak számát 240 ezerre becsülik.

 

Németországban továbbra is egyre gyorsabban terjed a SARS-Cov-2. A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) hétfői adatai szerint az utóbbi 24 órában 4 325 fertőződést regisztráltak, ami csaknem a duplája az egy héttel korábbi 2467-nek.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!