Nyitókép: Shutterstock

 

Ferenc pápa az adventi és a karácsonyi szentmiséket a hívek jelenléte nélkül fogja celebrálni. A húsvéti szentmisékhez hasonlóan a karácsonyi miséket is online fogják közvetíteni – tájékoztatott a Catholic News Agency (CNA).

 

Az idei karácsonyi szertartások magánjellegűek lesznek, és a hagyományokkal ellentétben a diplomáciai testület meghívott tagjainak személyes jelenléte nélkül, online közvetítéssel fog megvalósulni.

 

 hirdetes_300x300  

A decemberi hónap liturgikus ünnepek sorozatát tartalmazza, amelyek normális körülmények között zarándokok ezreit vonzzák Rómába és Vatikánba.

 

December 8-a, a szeplőtelen fogantatás ünnepe Olaszországban államünnep. Ilyenkor a pápa ellátogat a szeplőtelen fogantatás helyére, a római Spanyol lépcsőhöz. Idén erre a programra nem kerül sor, helyette a pápa a Szent Péter téren a zarándokokkal együtt az Úrangyalát fogja imádkozni.

 

A Szentszék oldalán közzétett ütemtervből kiderül, hogy a pápa a szentestén bemutatott misét és a hagyományos Urbi et Orbi áldást is meg fogja tartani, amit a hívők az online közvetítésen keresztül kísérhetnek figyelemmel.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!