Nyitókép forrása: france24.com

 

Franciaország „extrém magas” terrorveszéllyel néz szembe a Mohamed-karikatúra miatt elkövetett késes támadás miatt – jelentette be a francia belügyminiszter, amely növeli a templomok, temetők és más vallási helyszínek biztonságát.

 

Közben a francia diplomaták igyekeznek elfojtani az arab nemzetek és Törökország politikai indulatait, miután Emmanuel Macron francia elnök a radikális iszlám ellen foglalt állást október 16-i beszédében. Törökország bojkottálni akarja a francia árukat, a muszlim többségű országok pedig felháborítónak tartják a Mohamedet ábrázoló gúnyrajzok védelmét.

 

A Mindenszentek közelgő ünnepe miatt fokozta a keresztény vallási helyszínek biztonságát, mivel az interneten feltűnően agresszív fenyegetéshullám indult a keresztények és a mérsékelt francia muszlimok ellen.

 hirdetes_300x300  

 

Geralt Darmanin belügyminiszter a France-INter rádióban azt nyilatkozta, hogy a „terrorveszély továbbra is nagyon magas, mert rengeteg az ellenség az országon belül és kívül”. Megerősítette abbéli terveit, hogy feloszlatja a radikális nézeteket terjesztő vagy túl sok külföldi támogatást kapó muszlim csoportokat. Törökországot és Pakisztánt pedig a francia belügyekbe való beavatkozással vádolta meg.

 

„Harc folyik az iszlamista ideológia ellen. Nem szabad meghátrálnunk”

 

mondta, hozzátéve, hogy mindezek ellenére a muszlim hitnek helye van a francia köztársaságban.

 

A mérsékelt muszlim francia csoportok tagjai nyugalomra intették híveiket, és a szólásszabadság mellett foglaltak állást.

 

Franc24com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!