Nyitókép: TASR/AP Photo/Ronald Zak

 

Szlovákiával ellentétben Ausztriában önkéntes lesz a tömeges tesztelés. Ezt az Igor Matovič szlovák kormányfővel folytatott videókonferencia után erősítette meg Sebastian Kurz osztrák kancellár.

 

Kurz szerint a tömeges tesztelés egy „ajánlat“ lesz azok számára, akik nem tudják maguknak megengedni a drága PCR-teszt elvégeztetését.

 

 hirdetes_810x300  

Annak ellenére, hogy a tesztelés önkéntes alapon fog működni, Kurz abban bízik, hogy nagyon sok ember élni fog a tesztelés lehetőségével.

 

Kurz úgy véli, hogy a karácsonyi ünnepek előtt az osztrákok biztosak akarnak majd lenni abban, hogy nem fogják megfertőzni a családtagjaikat.

 

Kurz Szlovákiát dicsérte

 

Az osztrák kancellár szerint a tesztelés után mindössze annyi lesz világos, hogy aktuálisan milyen a helyzet az országban.

 

Kurz a szlovákiai tömeges tesztelés hozadékát is értékelte, mint mondta, a tesztelésnek köszönhetően Közép-Európán belül jelenleg Szlovákiában a legjobb a járványügyi helyzet.

 

A kancellár szerint Szlovákia abban is elsőbbséget élvez, hogy karanténba küldhette azokat a tünetmentes fertőző személyeket, akiknél a tömeges tesztelés során derült ki, hogy fertőzőek.

 

A tömeges teszteléssel kapcsolatos részleteket Kurz hétvégén fogja bejelenteni. Mit mondta, először bizonyos csoportokra, például a tanárokra akarnak összpontosítani.

 

HNonline.sk/ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!