Nyitókép forrása: wsj.com

 

Terrorista jellegű indítéka volt Szaúd-Arábia hágai nagykövetsége ellen múlt csütörtökön végrehajtott támadás elkövetőjének – közölte az ügyben eljáró ügyész tájékoztatására hivatkozva a holland média kedden.

 

A holland rendőrség múlt csütörtöki tájékoztatása szerint egy ismeretlen nem sokkal reggel hat óra előtt mintegy húsz lövést adott le az arab ország nagykövetségének épületére. A támadásban senki sem sebesült meg. Még a kora esti órákban a Hágához közeli Zoetermeer nevű városban egy negyven év körüli férfit előállítottak.

 

A holland ügyészség keddi tájékoztatása szerint a feltételezett elkövetőt hétfőn 14 napos előzetes letartóztatásba helyezték. A férfit a nagykövetség biztonsági őre elleni gyilkossági kísérlet elkövetésével gyanúsítják.

 hirdetes_400x285  

 

A gyanúsítottról további részletet nem hoztak nyilvánosságra. A szaúdi nagykövetséget figyelő kamerarendszer felvétele, valamint a diplomáciai alkalmazottak és a környékbeli lakosok beszámolói szerint a lövéseket automata fegyverrel adták le. A NOS holland közszolgálati televízió arról számolt be kedden, hogy a gyanúsított nem ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanis korábban eljárás folyt ellene, amiért feliratokat festett Szaúd-Arábia hágai nagykövetségének falára.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!