Nyitókép: web24.news

 

Az észak-olaszországi Dél-Tirol tartományban péntektől vasárnapig tömeges tesztelést tartanak. A tesztelés önkéntes alapon fog működni.

 

A kivételek közé tartoznak a gyerekek öt éves korig, és azok a személyek, akiknek már volt pozitív vírustesztjük, esetleg karanténban vannak. A tesztelésen nem kötelező a részvétel az idősotthonok lakóinak és a kórházi pácienseknek.

 

 hirdetes_300x300  

Arno Kompatscher, a tartomány kormányzója felszólította a tartomány lakóit, hogy vegyenek részt a tesztelésen. Mint mondta, a részvétel aktívan hozzájárul a régióban terjedő járványhullám ellaposításához.

 

A mintavétel várhatóan pár percet vesz igénybe, a teszt eredménye egy órán belül lesz kész, amit az adott személynek e-mailben küldenek el.

 

A tartomány vezetősége mintegy 350 ezer teszt elvégzésére számít – nagyjából ennyit végeztek el múlt hétvégén egész Olaszországban.

 

A német ajkú kisebbségek lakta Dél-Tirol Ausztriával határos régió, amelynek a római kormány viszonylag nagy autonómiát adott. A 2019-es adatok szerint a tartományban mintegy 530 ezer személy él.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!