Nyitókép forrása: bild.de

 

Ötre emelkedett a németországi gázolásos incidens halálos áldozatainak száma. Kedden egy 51 éves német állampolgár Trier városának egyik gyalogos övezetén hajtott végig nagyjából 60 kilométer óránkénti sebességgel, cikkcakkban, hogy a két oldalon elhelyezkedő butiksoroknál állókat is veszélyeztesse.

 

Az támadás indítékairól a német hatóságok egyelőre nem közöltek információt. A sérültek száma tizennégyre emelkedett. A halálos áldozatok között van egy kilenchónapos gyerek, egy 25 illetve 73 éves nő, és egy 45 éves férfi. Az ötödik halálos áldozat, egy 52 éves nő kórházba szállítás után vesztette életét.

 

Trier főpolgármestere nyilatkozatban fejezte ki részvétét az elhunytak családtagjainak, kiemelte, hogy a tegnapi nap volt Trier „legsötétebb napja” a második világháború óta.

 hirdetes_300x300  

 

A támadásra kedden délután 14:00 körül került sor, az elkövetőt a rendőrség a helyszínen elfogta. A politikai vagy vallási motiváció hivatalosan nem nyert megerősítést, a német sajtó szerint súlyos pszichológiai problémákkal és alkoholizmussal küzdött – a helyszínen 1,4 promile volt az véralkoholszintje.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!