Paula, Vanda
  • HUF: 357.68
  • USD: 1.21
  • 0 °C
  • 4 °C
Külügyek

Magyar Hírlap – Varga Judit: az ideológiai vitát erőlteti az uniós tagállamok egy csoportja

Varga szerint a fukar országoknak az az érdekük, hogy ne jöjjön létre a helyreállítási alap

Nyitókép: egerhirek.hu

 

Az európai uniós tagállamok egy csoportja az ideológiai vitát erőlteti, ami sokkal kevésbé sürgős kérdés, mint a helyreállítási alap és a költségvetés – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjújában.

 

Közölte, főleg a déli országoknak van egyébként nagy szükségük a forrásokra, nem véletlen, hogy tőlük nem hallani olyan határozott kijelentéseket, mint mondjuk az úgynevezett takarékos országoktól.

 

A takarékos országok – Hollandia, Ausztria, Dánia, Svédország és Finnország – “fukarok a kezdetektől fogva ellenezték az egész helyreállítási alapot” – tette hozzá a tárcavezető.

Érdekük tehát olyan helyzetet előidézni, hogy ez ne jöjjön létre, vagy nekik lehetőségük legyen kimaradni belőle. Ezzel szemben a mi álláspontunk a tagállami szuverenitás alapján áll – mondta Varga Judit, majd úgy fogalmazott: “Európa jövőjét féltjük a politikai és ideológiai nyomásgyakorlástól, hiszen ha ezt most megengedjük, akkor innentől bárki ellen bármikor felhasználható lesz. Bárkit meg lehet majd büntetni a források megvonásával, ha nem tetszik, amit mond.”

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket