Nyitókép: TASR/AP

 

Az Ausztriába utazó szlovákiai polgároknak december 19-től, szombattól tíznapos karantént kell abszolválniuk. A rendelkezés előreláthatóan 2021. január 10-ig marad érvényben.

 

A kötelező karantént idő előtt legkorábban az országba való belépéstől számított ötödik napon lehet befejezni negatív koronavírusteszt felmutatásával (PCR- vagy antigénteszt).

 

 hirdetes_300x300  

A karantén alól tíz ország képez kivételt: Ausztrália, Finnország, Írország, Izland, Japán, Új-Zéland, Norvégia, Dél-Korea, Uruguay és Vatikán.

 

A kötelező karantén nem vonatkozik az Ausztriában dolgozó ápolókra, akik 24 órás turnusokban dolgoznak, továbbá a szezonális munkásokra és azokra a személyekre, akik elhalaszthatatlan orvosi beavatkozás vagy vizsgálat miatt érkeznek Ausztriába egy kísérő személlyel. A kivétellel rendelkező személyeknek szintén negatív vírusteszttel kell rendelkezniük, ami nem lehet régebbi 72 óránál (PCR- vagy antigénteszt).

 

A kötelező karanténra és vírusteszt felmutatására vonatkozó határozat alól mentesítették azokat az ingázókat, akik rendszeresen járnak Szlovákiából Ausztriába dolgozni, illetve jelenléti oktatáson vesznek részt az egyetemeken, továbbá azokat, akik a családjuk vagy az élettársuk meglátogatása céljából érkeznek Ausztriába.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!