Nyitókép forrása: theguardian.com

 

A brit miniszterelnök várhatóan tovább fogja szigorítani a járványügyi korlátozásokat a SARS-CoV-2 koronavírus új, jelentések szerint jóval fertőzőbb törzsének megjelenése miatt. A brit kormány vezető tagjai szombaton tanácskoztak a helyzetről Boris Johnsonnal.

 

A brit kormány korábban még azon a véleményen volt, hogy a karácsonyi ünnepek alatt enyhített intézkedések léphetnek életbe, erre viszont az új vírustörzs megjelenése miatt egyre kevesebb az esély.

 

Az eddiginél még szigorúbb, négyes fokozatúra növelték a veszélyhelyzeti szintet Délkelet-Angliában és London egyes körzeteiben.

 

 hirdetes_300x300  

A kormányt ma tájékoztató járványügyi szakemberek komoly aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy az új törzs jóval fertőzőbb az eddig ismert koronavírusnál, egyelőre azonban nem tűnik veszélyesebb lefolyásúnak vagy halálosabbnak.

 

London utazási korlátozásokkal igyekszik elejét venni az új törzs terjedésének. Hancock egészségügyi miniszter a hét elején számolt be a jelenségről, amely hatvan angliai régiót érint, és több mint ezer igazolt esetet vettek eddig nyilvántartásba.

 

 

A koronavírus új mutációja ütötte fel a fejét Dél-Angliában

TheGuardian, BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!