Nyitókép forrása: cnbc.com

 

Donald Trump leköszönő amerikai elnök visszadobta a kongresszusnak a 740 milliárd dolláros védelmi kiadási törvénycsomagot, amit ebben a hónapban fogadtak el. A republikánus elnök két dolog miatt különösen neheztelt a képviselőkre.

 

Az egyik, hogy a törvényjavaslat lassította volna a csapatkivonásokat Afganisztánból és Európából. A másik pedig az, hogy a balliberális újhullám óhajának engedelmeskedve a kongresszus lecserélné az amerikai konföderációs katonai vezetőkről elvezett bázisok neveit.

 

A kongresszus kétharmados többséggel tudná megtörni az elnöki vétót, és bár ez egy igen valószínű forgatókönyv, ha mégsem sikerül, akkor hatvan éve nem látott patthelyzet következik, és az USA honvédelmi engedélyezi törvény (NDAA) nélkül vághat neki az új évnek.

 

 hirdetes_300x300  

„Sajnos a törvény nem tartalmaz egy kulcsfontosságú nemzetbiztonsági intézkedést sem, csak olyanokat, amelyek sértik a veteránjainkat, illetve a katonaság történelmét, és sérti azon eddigi törekvéseimet, hogy Amerika elsőbbséget élvezzen a nemzetbiztonsági és külpolitikánk megvalósításakor „

 

mondta Trump.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.