Nyitókép forrása: bbc.com

 

A hétvégére Európa több országát is elérte az először Angliában azonosított új koronavírustörzs. Németország, Hollandia, Olaszország és Ausztrália már a néhány nappal ezelőtt jelezte, hogy felütötte fejét náluk az új vírus variáns. Japán pénteken jelentette be, hogy egy Londonból érkező állampolgára behurcolta a kórt, Franciaország szombaton délelőtt jelezte ugyanezt.

 

Az új koronavírustörzset szombat estére már Spanyolországban is identifikálták, a BBC közlése szerint négy esetről lehet ott tudni. Svájcban három esetet azonosítottak, két beteg Nagy-Britanniából érkezett haza (tehát külföldön fertőződött meg), a harmadik viszont már belföldön kapta el a kórt.

 

Svédországban is kimutatták az új törzs jelenlétét, az érintett betegek karanténban vannak.

 

 hirdetes_810x300  

Az új koronavírust először Dél-Angliában mutatták ki december közepén. Egyelőre keveset lehet tudni viselkedéséről, a brit adatok szerint azonban nagyjából 70 százalékkal gyorsabban terjed (fertőzőképesebb), mint a koronavírus korábbi variánsai. Hogy változtat-e a vakcinák hatékonyságán, vagy a betegség leküzdésével szerzett immunvédettségen, egyelőre még nem tudni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!