Nyitókép: Amir Cohen/Reuters

 

A jövő hét folyamán Izrael lelassítja, vagy teljesen leállítja a Pfizer/BioNTech konzorcium első adag vakcinájával történő oltást. Ennek oka, hogy kevés a rendelkezésükre álló vakcina. Az izraeli média szerint a helyzet megoldása heteket vehet igénybe.

 

A The Times of Israel napilap szerint ez az információ azután látott napvilágot, miután Juli Edelstein egészségügyi miniszter hétfőn reggel arról tájékoztatott, hogy az első adag vakcinával 1 224 000 izraeli polgárt oltottak be, ami az ország népességének 12%-a.

 

 hirdetes_300x300  

A média mindenkit biztosított róla, hogy az oltási kampány szüneteltetése nem befolyásolja annak az 1,2 millió embernek a második adag vakcinával történő beoltását, akik az első adagot már megkapták. Az egészségügyi rendszer azonban addig leállíthatja az oltásra való regisztrációt, amíg meg nem érkezik Izraelbe a második adag vakcinaszállítmány.

 

A Times of Israel hozzátette, Izrael a Pfizer társasággal a vakcinaszállítmányról tárgyal, ugyanis azt szeretnék elérni, hogy a februárra tervezett következő szállítmány még ebben a hónapban megérkezzen az országba.

 

A Me’uchedet biztosító eközben arról tájékoztatott, hogy az arab közösségekből származó ügyfeleik 40%-a különböző okokra hivatkozva lemondta az oltást, ami nemcsak káoszt okozott a szállítási folyamatban, de vakcinapazarláshoz is vezetett.

 

A Keset 12 televíziós csatorna szerint annak érdekében, hogy a vakcina ne vesszen kárba, a fiatalabb korosztályt is beoltották, így Izraelben százezer 20 és 40 év közötti fiatal kapta meg az oltást annak ellenére, hogy nem dolgoznak sem az egészségügyben, sem más veszélyes ágazatban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!