Nyitókép: Reuters

 

Csehországban kedden rekordmennyiségű, 17 278 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A cseheknél jelenleg 126 348 fertőzöttet tartanak számon, kórházban 7 001 személyt kezelnek, akik közül 1 004-nek súlyos az állapota.

 

A járvány kirobbanása óta Csehországban eddig ez a legmagasabb napi esetszám. Az eddigi rekordot a múlt hét szerdai adat vezette, amikor 17 045 fertőzöttet regisztráltak.

 

 hirdetes_300x300  

Az ideiglenes adatok szerint kedden 90 személy hunyt el. Ez azonban nem a végleges szám, ugyanis az adatokat néhány óra elteltével folyamatosan frissítik. December 23-tól az elhunytak száma nem csökkent 100 alá, sőt, az elmúlt napokban a napi halálesetek száma 150 körül mozgott.

 

A cseh járványellenes rendszer rizikóindexe szerdán 89-ről 86 pontra csökkent, de még így is a legmagasabb, ötös fokozatnak felel meg, ami kritikus állapotot jelent.

 

A cseh járványellenes rendszer indexét szerdától új módszer szerint számítják. Már nem az elvégzett tesztek relatív pozitivitásától függ, ugyanis az érték kiszámításakor figyelmebe veszik azoknak a kórházban kezelt pácienseknek a számát is, akiknek a fertőzöttségét a kórházban diagnosztizálták.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!