Nyitókép forrása: dailymail.co.uk

 

Újra készenlétbe helyezik a londoni Nightingale tábori kórházat, miután már csak egy lépésre vannak az összeomlástól a brit főváros egészségügyi központjai. Ezt jelentette be csütörtökön Matt Hancock brit egészségügyi miniszter azokra a kiszivárgott dokumentumokra reagálva, amelyek szerint London kórházai két héten belül teljesen megtelnek.

 

A Health Service Journal oldalán megszellőztetett jelentések szerint, ha a koronavírus a lehető legkisebb tempóban terjedne, január 19-én akkor is több mint 2000 ágy hiányozna a fővárosnak a 100 százalékos lefedettséghez – nem beszélve arról, hogy utána is még a betegek számának emelkedésére kell számítani.

 

Nagy-Britanniában hét „provizórikus” tábori klórházat állítottak fel azzal a céllal, hogy szükség esetén átvállalják és csökkentsék a többi kórházra nehezedő nyomást

 

 hirdetes_300x300  

Az Egyesült Királyságban szerdán rekordmagasságokba emelkedett a napi új esetek (62 322) és a halálos áldozatok napi száma is (1041). Angliában és Skóciában keddtől az új koronavírus-variáns miatt smár a teljes lezárást jelentő Tier4 vészhelyzeti szint van érvényben, csak a legszükségesebb esetekben hagyhatják el a lakosok otthonaikat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!